Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Liten effekt av Greta

Många är oroliga för klimatförändringen och vill hjälpa till att hejda den. Men det är inte lätt att veta, vad man ska göra. Många demonstrerar med Greta och hoppas att politikerna i riksdagen ska förstå allvaret och stoppa utsläppen av växthusgaser.

Tyvärr har det inte gett några märkbara resultat. Och det blir mer och mer bråttom. Det finns faktiskt redan en bättre och effektivare lösning, som ännu inte är så känd. Den kallas Avgift och Utdelning och är det hittills bästa sättet att hejda koldioxidutsläppen, som hettar upp jorden. Avgift och Utdelning betyder att alla medborgare får en summa pengar varje månad, ett omställningsbidrag, så att de lättare kan minska sin konsumtion av ohållbara bilbränslen.

Omställningsbidraget finansieras av ökande priser på alla ohållbara drivmedel. Det är svårt att tänka sig en bättre lösning, som minskar koldioxidutsläppen så snabbt som situationen kräver och samtidigt hjälper glesbygd och ekonomiskt utsatta grupper.

För att Avgift och Utdelning ska kunna bli verklighet i Sverige, krävs att många medborgare organiserar sig och arbetar för att hjälpa de framsynta politiker, som förstår allvaret i vår nuvarande situation, så att de kan arbeta för att införa Avgift och Utdelning. Klimatsvaret är en sådan organisation, som vill göra Avgift och Utdelning känt av alla.

Vi behöver många fler modiga medarbetare i vår klimatorganisation för att tillsammans med alla medvetna politiker skapa en hållbar värld för våra barnbarn och kommande generationer.

Matts Hjertqvist

Klimatsvaret – CCL Sverige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel