Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Lekparker måste ses över och förnyas

I juni 2015 lade Liberalerna i Härjedalen en motion om upprustning och förnyelse av våra lekparker i kommunen. Vår motion avslogs med motiveringen att man skulle gå igenom lekparkerna för att se vilka behov som fanns för dem.

Nu har Härjedalens kommun kommit till ett beslut i denna fråga, och det är att det ska vara en lekpark kvar i Sveg, Funäsdalen och Hede. Finansiering och skötsel av dessa är olika beroende på vilken ort det gäller.

I Sveg kommer lekparken vid järnvägsstationen att bli kvar. Gör den till en lekpark värd namnet lekpark, med väl fungerande och handikappanpassade lekredskap och mycket sittplatser så att även de som inte leker vill stanna till och sätta sig en stund, det gynnar även möten över generationsgränser.

Regnskydd, grillplatser, loppis under sommaren, pulkabacke på vintern – finns mycket som kan göras i anslutning till en lekpark, låt fantasin flöda.

Övriga lekparker ska avvecklas har kommunen tagit beslut på med motiveringen att allmänheten har rätt att utnyttja befintliga lekparker i förskolor och skolor.

Då detta är lekparker med verksamhet på dagtid måndag till fredag är det i dagsläget ännu viktigare att sätta i gång med upprustningen av lekparkerna och inte vänta i flera år. Även de lekparker som blir kvar i skolor och förskolor behöver översyn och förnyelse.

Liberalerna i Härjedalen – Eva-Britt Boij, Maria Nordkvist, Bengt-Arne Baben Persson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel