Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Låt oss njuta av moder jord

I dag betalade jag för en liten plastpåse på apoteket. Detta ska bidra till att rädda jorden från den globala uppvärmningen enligt beslutsfattarna. Vem tror på detta? Egentligen? Förutom MP, det vill säga.

Visst, mänskligheten är på väg att utrota sig själv, av flera orsaker. Detta är varken alarmerande eller på något vis märkligt. Arter har uppstått och utplånats under hela jordens existens Varför skulle homo sapiens vara något särfall? Möjligen för att vi rår för det själva i och med överbefolkningen i den primitiva delen av världen. När det begav sig var Sveriges bistånd till tredje världen inriktat på familjeplanering och barnbegränsning. I sanning en politik för klimatet! Var tog den politiken vägen?

Men nu är det som det är, låt oss därför njuta av moder jord så mycket och så länge vi kan.

Vi borde inrikta oss på att utnyttja alla resurser som står oss till buds och leva gott den tid vi har på denna planet.

Det finns ingen anledning för människan att ikläda sig tagelskjortor och likt flagellanterna vandra i en jämmerdal. Mänsklighetens tid är utmätt och det torde vi alla inse.

Själv tankar jag bensin, äter kött minst fyra gånger i veckan och sopsorterar inte. Allt med mycket, mycket gott samvete. Jorden kommer att föda nya former av liv efter oss, människan är inte märkvärdigare än andra livsformer.

Game over, folks! Be happy!

Humanetiker och forskare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel