Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Låt flaggan vaja stolt i Härjedalen

Det kan väl inte ha undgått någon att unga i dag har det jobbigt. Pressen i skolan på att prestera och dessutom inneha de modernaste prylarna skapar en stress. Köerna till ungdomspsykiatrin är långa.

En grupp som har det extra jobbigt är HBTQ- ungdomar. Ofta vågar de inte anförtro sig till sina föräldrar eller syskon, ännu mindre åt sina klasskamrater.

Därför HBTQ-certifieras skolor och utbildningsinstitut med flera. Pride anordnas i många kommuner utanför storstäderna. Attityderna till HBTQ-personer håller på att förändras, men alltför många unga HBTQ-personer tar livet av sig.

Därför är det anmärkningsvärt att Härjedalens kommun sviker sina HBTQ-ungdomar genom att den inte ordnar kurser för HBTQ-certifikat.

Titta bara på grannkommunerna. Lilla Järvsö ordnade en Pride-parad för ett tag sedan. Ett hotell i Söderhamn flaggar välkomnande med regnbågsflaggan i receptionen.

Låt oss värna våra ungdomar så att de inte flyttar till storstäderna.

Pensionerad RFSL-aktivist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel