Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kommunen svarar barnen

Svar på insändare från klass 7 Fjällsjöskolan i Backe den 22 november. För att klara framtidens utmaningar måste kommunen minska sina kostnader genom att effektivisera, omprioritera och förändra sitt arbetssätt.

Vi behöver tänka annorlunda för att komma framåt. I dag har vi kostnader som ökar mer än skatteintäkterna samtidigt som allt färre ska ta hand om fler. Att fortsätta som förut är därför inte ett hållbart alternativ. Vi ska, så långt det är möjligt, lägga resurserna på personalen, kvalité i verksamheterna och inte på lokaler. Utredningen om var maten till skolan i Backe ska tillagas pågår. Kommunstyrelsen kommer att fatta beslut i frågan då alla utredningar är gjorda.

För att orka med skoldagen är det viktigt att alla elever får en näringsriktig och god skollunch. I vår matpolicy står att Strömsunds kommun ska servera god, vällagad, näringsriktig och omväxlande kost. När kommunen köper in livsmedel ska det vara produkter som är bra för miljö, klimat och hälsa, då prisavvikelsen är skälig.

Kommunen ser nu över hur alla verksamheter kan minska sina kostnader. Därför tittar man på att slå ihop köken i Backe och Hoting och laga all mat i Hoting. Det kostar mindre att laga mer mat i samma kök än att ha två kök med två uppsättningar av personal, lokalhyror osv. Att minska antalet kök innebär att maten måste transporteras längre vilket inte är bra för miljön. Däremot minskar miljöbelastningen genom att använda ett kök istället för två.

Kommunalråden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel