Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Jo, Gunnar Barke – det finns partier som vill ha stafettsjuksköterskor

Den 2/11 arrangerade SPF och HSO en partidebatt om vården i Ludvika i Folkets Hus som DT live-sände från. I samband med denna sa landstingsrådet Gunnar Barke (S) att samtliga partier är ense om att inte använda stafettsjuksköterskor.

Men Gunnar Barke har fel! Inte alla landstingspartier* är emot stafettsjuksköterskor! Folkkampanjen för sjukvården kan tänka sig en försiktig användning av dem. Och varför då? Jo, för att utan mer avlastning till hårt pressad vårdpersonal riskeras mer sjukskrivningar på grund av utbrändhet och då får vi ännu värre bemanningsproblem!

Annars var mitt intryck från vårdebatten 2/11 i Ludvika att vi behöver en helt annan långt mer decentraliserad organisation, både inom sjukvården och inom politiken! Vi behöver en organisation som ger utrymme för kompetens, lyhördhet och empati på alla valda stolar! Folkvalda ska lyssna dubbelt så mycket som de talar!

Vårt sjukvårdsparti fick en viss framgång. Majoriteten meddelade, att de stödjer införandet av ett medicinskt mobilt team med ny teknik för blodprover i Ludvika med fem miljoner. Våra motioner till landstingsfullmäktige om införande av ASIH, Avancerad sjukvård i hemmet, samt införandet av portabla blodanalysatorer har sått ett frö, som glädjande nog nu börjat gro.

Ken Swedenborg, partiordförande, Folkkampanjen för sjukvården

*=Vårt sjukvårdsparti har fortfarande en fullt giltig registrering hos Valmyndigheten för val till kommun- OCH landstingsfullmäktige i Dalarnas Län!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel