Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jägare inga viltvårdare

Jägareförbundet och deras lobbyverksamhet på Naturvårdsverket är förödande för svensk natur- och viltvård.

Fridlysta arter vill man jaga och inte nog med det. Även mindre däggdjur och fåglar. Jakttider vill man förlänga och till och med få jakten att börja två timmar före solens uppgång och sluta två timmar efter dess nedgång.

Det är häpnadsväckande förslag inte minst på grund av ren nöjesjakt och dödande. Här är det inte fråga om skyddsjakt utan bara att tillfredsställa samvetslösa jägares intressen. Hur kan det vara möjligt i ett modernt samhälle där allt fler människor vill värna om djur och natur.

Inte så underligt när naturen utarmas och arter försvinner i rasande takt världen över, och även i Sverige. Och det är människan och inte klimatet som står för utrotningen.

Införande av licensjakt på allt fler djurarter har jägarförbundet som mål. I stället för skyddsjakt på skadegörande individer ser vi hur järven som bara för några år sen var fridlyst nu ska förvaltas och tillfredsställa jaktlusten hos förbundets medlemmar.

Snart är det väl också licensjakt på tranor och sångsvanar. Länsstyrelsen – Naturvårdsverkets förlängda arm – tycks sakna all kunskap om biologisk mångfald och har som vanligt inget att erinra. Jag hoppas den breda allmänheten reagerar kraftfullt på detta vansinne och ser till att alla vi andra i fortsättningen kan njuta av en levande natur.

Arg och besviken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel