Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag har tröttnat på vintergruset och dimridån som medföljer

Brinner det? Nej tack och lov, det var bara tunga fordon på vägen till Åre som river upp inbakat vintergrus. Lika är det på vägarna inne i byarna. Dimridån lackerar det mesta, men det värst är väl de små i sina vagnar. Folk med astma, luftrörsbesvär o s v. Jag frågade en gång kommunens hälsovård om inte man skulle kunna spara pengar på att ta vara på vinterns väggrus och återanvända det.

Svar: O nej, det är alltför farligt.

Länge in på våren, ibland runt midsommar, härjar dimridåerna i Järpen, förmodligen i alla glömda byar. Men där är det tydligen ofarligt? Vägfolk, på vägverk och kommun, kliv ur era bilar och ta en tur. En fin promenad broarna runt en dag som idag. Så kanske ni vaknar...för fler saker angående vägsaker i Järpen. Kanske ni rentav slipper jogga efter kvällsmaten. Å de här är gratis. Kostar bara lite sittfläsk. Miljötanten.

Miljötanten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel