Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag – en säkerhetsrisk

Per Edström skriver i sin insändare i fredagens LT att svensk lag gynnar extremism. Hans text gör klart att han själv gynnar extremism genom att ta avstånd från humanism, demokrati och alla människors lika värde. Han förtalar SVT: s objektiva nyhetsförmedling.

Han tycker att barnkonventionen inte ska gälla afghaner som kom som barn. Han tycker att man kan lämna ut människor till länder där de kommer att dömas till tortyr och dödsstraff. Han tycker att utbildningen av för Sverige behövlig arbetskraft inte får kosta om det gäller utländska medborgare. Han tycker att utländska extremister är värre än svenska extremister när verkligheten visar motsatsen.

När jag sökte svensk medborgarskap kunde SÄPO inte stoppa detta trots att de klassade mig som en risk för rikets säkerhet och alltjämt gör så. En gång misslyckades de med att förhindra att jag fick jobb inom offentlig förvaltning. Då blev jag en mycket uppskattat flyktingsamordnare under tiden av inbördeskriget i Bosnien och efter Gulfkriget.

SÄPO har klassat mig som en risk för rikets säkerhet sen början av 70-talet men mer än nån böta för lindrig fortkörning har det inte blivit. Per tycker säkert att lagen som garanterade att jag kunde bo kvar i Sverige och uppfostra mina fem barn var för slapp. Han skulle gärna har sluppit mina beska kommentarer.

Yttrandefrihet, religionsfrihet, organisationsfrihet, tryckfrihet, barnens rätt i samhället, alla människors lika värde mm står på min agenda trots att vissa svenskar ifrågasätter dessa.

Kick Leijnse

Invandrare sen 1966 och svensk medborgare sen 1978

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel