Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ingen ska behöva utvisas till Afghanistan

Sverige har nu tagit hem sina trupper från Afghanistan. De har nu fullföljt sin mission. Alla länder som fortsatt har trupper i landet planerar ett hemsändande eller har, likt Sverige, redan gjort det. Detta efter fredsavtalet mellan USA och talibanerna. Men, våldet i landet fortsätter och förvärras.

Australien stänger sin ambassad i Afghanistan och tar hem personalen för deras säkerhets skull. USA och Storbritannien planerar att evakuera tusentals afghanska tolkar och andra som hjälpt dem tillsammans med deras familjer. Detta för att de fruktar hämnd från talibanerna när de tar makten.

Vad gör Sverige? Jo, vi förbereder ytterligare en utvisning till Afghanistan. 15/6 är det enligt uppgift dags för nästa plan till Kabul. Muhammed, som tidigare utvisades från Sverige, skriver varje vecka dagbok i Blankspot. Vecka 19 skriver han: ”Paniken växer bland oss som inte kan lämna landet.”

Dit ska Sverige utvisa folk som kom hit i behov av skydd. De trodde att Sverige kunde ge dem det. I cirka fem år har de bott här. Nu ska de skickas till ett land på randen av inbördeskrig.

Har svenskarna på fem år verkligen gått från att vara medmänskliga till att vara värsta sortens egoister? Jag vägrar tro det. Vi måste protestera och visa regeringen att svenskarna inte har blivit rasister utan är lika medmänskliga som för fem år sedan. Ingen ska utvisas till Afghanistan!

Sigbritt Herbert

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel