Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ingen fri rörlighet för kriminella

Annons

Utländska stöldligor står i dag för ungefär hälften av alla inbrott i Sverige. Samtidigt ser vi hur smuggling av vapen och narkotika göder en allt grövre gängkriminalitet. Ett av Moderaternas viktigaste vallöften inför Europavalet är därför att sätta stopp för den fria rörligheten för kriminella.

 Välorganiserade kriminella nätverk drar i dag nytta av EU: s fria rörlighet för sina egna destruktiva syften. Den här situationen ökar otryggheten i hela samhället och skapar stora problem för polis och rättsväsende.

 Här i Sverige måste vi ta vårt ansvar för att bekämpa den allt grövre kriminaliteten med fler poliser och skärpta straff. Men mot den välorganiserade och gränsöverskridande kriminaliteten behöver hela Europa arbeta gemensamt. Vi behöver mer europeiskt samarbete för att med kraft kunna vända utvecklingen. 

 Moderaterna vill därför att den yttre gränsen till Europa stärks, att EU ska ha mer gemensamt polissamarbete och att informationsutbytet mellan medlemsländernas polismyndigheter förbättras. Dessutom ska EU-medborgare som döms till fängelse efter att ha begått brott i Sverige avtjäna sitt straff i sitt hemland och vi behöver även underlätta för utvisning av EU-medborgare som begår brott i Sverige.

 Moderaterna värnar det europeiska samarbetet och den fria rörligheten för hederliga människor – men inte för kriminella.

 

Tomas Tobé (M)

Kandidat till Europaparlamentet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel