Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Inför Rutavdrag för taxi

Rutavdraget borde utvidgas till persontransporter, och då framförallt till taxitjänster. Detta borde i varje fall övervägas som en stimulans efter att den akuta fasen av coronakrisen är över.

I somras beslutade regeringen att tillsätta en särskild utredare med uppdrag att utreda utvidgningar av rutavdraget. Enligt direktiven ska utredningen lämna förslag på transporttjänster som kan underlätta för hushållen. Utredningen föreslår i betänkandet att rutavdraget ska utvidgas med två separata transporttjänster. Den ena är transport eller bortforsling av bohag och annat lösöre från bostaden till en plats där det kan komma till återanvändning, och den andra tjänsten är transport av bohag och annat lösöre mellan bostaden och utrymmen för magasinering av bohaget.

Svenska Taxiförbundet anser att rutavdraget borde utvidgas till persontransporter, och då framförallt till taxitjänster. Detta borde i varje fall övervägas som en stimulans när den akuta fasen av coronakrisen är över. Händelserna under de senaste veckorna, där coronaviruset (COVID-19) har haft en mycket stor påverkan på taxibranschen, har försatt branschen i en akut krissituation. Skattereduktioner, t.ex. rotavdraget, har tidigare införts för att temporärt främja sysselsättningen i ett lågkonjunkturläge i svensk ekonomi.

Svenska Taxiförbundet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel