Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Inför en “Tak-över-huvudet garanti”

Annons

Det finns många människor som är uteliggare i dagens Sverige och för dem önskar jag en lagstiftning om “Tak-överhuvudet garanti”. Det gäller att beslutsfattarna använder sin kreativitet för att lösa bostadsproblemen. Husvagnar, lägenheter, hus, stugor är exempel på boenden, som kan göra att en sådan lag får en innebörd.

Sverige är ett rikt land. Och har vi råd att ta bort värnskatten, som ger höginkomsttagarna sänkt skatt, så finns det naturligtvis resurser att lösa uteliggarnas bostadsproblem om man vill.

 Det vore klädsamt om vår statsminister nu tog sitt ansvar för denna fråga och att riksdagen skyndsamt beslutar om en “Tak-överhuvud garanti”

En uppmaning vill jag nu ge vår statsminister Stefan Löfven: Gå ut en natt och lev livet som en uteliggare. Försök att sova på en parkbänk för att få uppleva hur verkligheten är. Lägg dig gärna under parkbänken också för att lära dig hur det känns.

Solidaritet som begrepp sysslar många med. Det är inte samma sak att visa solidaritet i praktiken.

Nu har Stefan Löfven chansen att visa ad solidaritet innebär i praktiken. Missa inte den möjligheten.

Gunnar Lundquist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel