Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Individuella behov i fokus

Svar på insändaren i måndagens LT: "Vård är bara ekonomi".

Det är självklart trist att läsa att det finns en del missnöje bland våra medarbetare inom Säbo (särskilt boende) efter införandet av behovsschema. Som arbetsgivare har vi ständigt i fokus att vi vill ha nöjda medborgare, stolta medarbetare och en ekonomi i balans.

Förändringen har gjorts utifrån medborgarens individuella behov av omsorg i fokus, vilket är ett led i hur vi bäst och effektivast ska kunna möta de behoven utifrån de resurser vi har till förfogande. Det vill säga våra duktiga och engagerade medarbetare. Förändringen innebär också att medarbetare själva ska kunna påverka sin egen arbetstid. På det sättet vill vi skapa en bättre och mer hållbar arbetsmiljö.

En missuppfattning är att man tror att vi har dragit ner på resurserna men vi har exakt samma tilldelning av ekonomiska resurser som vi hade innan. Det här är inget schema som vi har gjort för att spara pengar, det är gjort för att möta medborgarens behov och medarbetarnas delaktighet.

Det är viktigt att vi får medarbetare som vill jobba inom vård och omsorg och då vill vi såklart att medarbetarnas scheman ska vara så bra som möjligt.

 

Tomas Paulsson, sektorchef Säbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel