Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: I dag sjunger vi för barnen

I dag den 20 november 2019 firar barnkonventionen 30 år. Samtidigt är det ca trekvarts sekel sen Astrid Lindgren satte självständiga barn på kartan. Låt oss fira detta med att sjunga barnsångerna "Här kommer" och "Vilket barn han var".

Barnkonventionen kommer att vara svensk lag från och med 20.01.01 men än finns det många barn i Sverige för vilka den inte gäller. Så många som har gått på svensk skola eller dagis i mer än fyra år men vars familjer hotas av utvisning. Kl 17.00 -17.30 i dag kommer barnvisor att sjungas på Stjärntorget till stöd för utvisningshotade barnfamiljer i hela landet.

Barnkonventionen ska gälla alla barn oavsett vilken hudfärg de har, vilken kultur de uppfostrats i, vilken religion de har, på vilken kontinent de är födda, eller vilken nationalitet de har.

I rättssäkerhetens namn: "Alla beslutsfattare bör tänka om" "Göra om det de har gjort fel" "Byta det tidigare NEJ till ett JA"

Återställ humanismen som ledstjärna för vårt samhälle.

Equmeniakyrkan Tommy Gezelius

Ingen Människa är Illegal Lizzie Karlsson

Femövertolv Joel Larsson

Kick Leijnse

Lars Walterson

Kristina Kojan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel