Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Hur ser Järpens framtid ut?

Annons

I mitt förra inlägg för ett par år tillbaka om Järpens utveckling, svarade ingen politiker mig om framtiden eller dagsläget. Jag frågar ännu en gång med ny politisk styrning - hur blir framtiden för Järpen?

Järpen har begåvats med 16 lägenheter i form av trygghetsboende. Toppen. Men Järpen har förlorat högstadium till Mörsil. Swedbank har flyttat till Åre by. För en tid sedan slog en välmeriterad bilverkstad igen sina portar. Polisen har flyttat till Åre by. Hur långt ska denna utveckling få fortgå?

Nu satsar politikerna på Duved/Åreområdet. Vackert så, turismen lever vi på. Men vad sker annars av företagsetableringar, vilka ansträngningar görs för att dra industri till Järpen eller annan verksamhet som genererar arbete och inflyttning?

Många husägare är också lite bekymrade över utvecklingen - jag tänker på de som vill sälja och flytta till annat boende. Jag vet att det finns intresse för inflyttning till Järpen. Det finns områden för nybyggnad.

Jag tror och vet att flera än mig vill ha svar på dessa frågor och de jag inledningsvis skrev. Ge mig och övriga Järpenbor och även andra kommuninvånare ett svar. Finns det ett svar?

Torsten Lind, Järpen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons