Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hur förklarar jag flytten för mitt barn?

Artikel 26 av 27
Skolkaoset i Östersund
Visa alla artiklar

Med sorg meddelar jag mitt barn om beslutet att flytta flera hundra barn runt om i kommunen kommer att bli verklighet. Med sorg ser jag mitt barn sjunka ihop och börja gråta. ”Varför måste jag byta skola igen? Jag som precis har fått nya kompisar.”

Hur ska jag förklara för mitt barn att det är så här dagens samhälle, politiken, världen ser ut? Hur ska jag kunna lära mitt barn att bli självsäker, att stå upp för sig själv och vilja uttrycka sina åsikter? Hur kan mitt barn någonsin få en tilltro till att det är möjligt att påverka? Hur ska mitt barn någonsin kunna känna arbetsro när det blir uppryckt och mister sina kamrater och pedagoger gång på gång? Varför ska mitt barn aldrig få känna trygghet?

Det pratas om att det kommer att bli bra på lång sikt. Men det är NU mitt barn går i skolan. Det är NU mitt barn blir drabbat och behöver byta skola varje år. Det är NU mitt barn behöver känna trygghet. Mitt barn kommer inte ens hinna uppleva denna fantastiska upplevelse som finns där långt framme.

Besviken förälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel