Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Höj inte bara bensinpriset

Annons

Jag måste hålla med de som påstår att bensinpriset är billigare i dag än på 1990-talet.

Bensinpriset har konstigt nog en förmåga, att trots hård beskattning, följa löneutvecklingen! Som jämförelse så tjänade en licenssvetsare 1962 sju kronor per timme och bensinen kostade 70 öre litern man fick 10 liter för en timpenning!

I dag är timlönen plus andra förmåner som fria arbetskläder 173 kronor i timmen. Det blir också minst 10 liter i tanken! Men det är bara 15 månader sen bensinpriset låg kring 14,32 men på grund av bojkotter mot Iran så kan alla tacka President Trump för att bensinpriset sköt i höjden!

Med tanke på den globala uppvärmningen så måste alla utsläpp begränsas. Inte bara höja skatten på bilarnas utsläpp, vilket drabbar glesbygden. Utrikesflygets bränsle är nästan skattefritt och gynnar Thailandsresor. Om dom resorna skulle ha samma beskattning som bilarna så skulle dom resorna tredubblas i pris!

Bensinupproret kanske skulle demonstrera för en rättvisare beskattning av bränslet som skulle ge landsbygden ett hopp, och samtidigt rädda den globala uppvärmningen lycka till med demonstrationerna!

Rebellen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons