Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hög tid att stötta vårdpersonalen – även på hemmaplan

Jag skulle haft semester idag. Men ställde in den, på eget bevåg. Sitter på en tom buss på väg till jobbet istället, en timme tidigare än vanligt. Vi måste omfördela resurserna, överallt i vården, på alla nivåer. Göra drastiska åtgärder. Lite som brandmännen jobbade arslet av sig sommaren 2018, så är det dags för vården att kavla upp ärmarna. Så ha lite förtröstan om vi vårdpersonal är trötta när vi kommer hem. Snälla, nu ber jag samtliga sambos till oss som jobbar inom hälso-och sjukvården, se till att maten står på bordet när vi kommer hem, att tvättmaskinen sköter sig själv och barnen tas hand om. Vattna gärna blommorna och glöm inte att tvätta händerna några gånger extra. Skydda våra äldre.

Sist men inte minst vill jag uppmana till att inte bunkra Alvedon eftersom det har tagit slut på vissa apotek i landet och barn som råkat ut för akuta operationer riskerar att bli utan bassmärtlindring.

Malin Holmström, sjuksköterska i Region Jämtland Härjedalen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel