Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hjälp vården – stanna hemma i påsk

Det pågår just nu en massiv insats för att förbereda oss i vården på vad som komma skall, men oron är stor att vi inte kommer att räcka till.

Min arbetsplats, akutmottagningen i Östersund, är numera inplastad och avgränsad i ren och oren zon och utökad med moduler på parkeringen vid ambulanshallen. Vi får nya rutiner att förhålla oss till flera gånger per dag. Flera kollegor är sjuka alternativt satta i karantän i väntan på coronasvar.

I detta myller av intryck behöver vi all hjälp vi kan få. Jag kan inte nog betona vikten av att stanna i sitt hemlän. Det handlar inte om risken för er att bli sjuka, utan om den påtagliga risken för oss att inte hinna med de som blir smittade och faktiskt behöver vår hjälp.

Och glöm inte att det här inte bara handlar om corona. Är akuten överbelastad gäller det även allt annat som kan inträffa under en fjällsemester såsom benbrott, bröstsmärtor, huvudvärkar, bilolyckor och buksmärtor med mera.

Vi har bara ett sjukhus i hela Jämtland. Länet är till ytan lika stort som Skåne, Halland, Blekinge och Småland tillsammans. Påskveckorna brukar vanligtvis vara några av de högst belastade under året. Lägg då till en pandemi på det och jag väljer att tänka på annat. Det blir för jobbigt annars. 

Vi gör alltid vårt jobb och prioriterar de svårast sjuka och skadade först. Nu hoppas jag att ni gör ert jobb och håller er på hemmaplan den här påsken.

Tack så jättemycket på förhand!

Marlene Sundin

Sjuksköterska på akutmottagningen

Östersunds sjukhus

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel