Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hjälp, vår tomt blev ett kalhygge

En varning till hus- och stugägare vid skogsavverkningar. Ett skogsbolag har kalavverkat vid vårt fritidshus. Det är ett licensierat företag som åtminstone borde följa de minimikrav som finns i skogslagen §30 där det står att man inte ska hugga vid bostadsväggar utan lämna en skyddszon.

Denna hänsyn har bolaget inte tagit vid vår stuga. Men det värsta är att man trots en mycket väl utmärkt gräns avverkat ett antal 100-åriga träd, skadat ett flertal och åsamkat markskador på vår egen fina tomt.

Nu är vårt fina enskilda insynsskyddade läge och den fina inbäddningen av den natur som skuggat vår stuga borta. Nu har vi istället ett kalhygge inpå väggarna som våra egna träd skulle täcka.

Bolaget vägrar återställa de skador de åsamkat vår tomt. De anser att de inte har möjlighet, men att köra in på vår tomt och förstöra kunde de.

Förtvivlade fritidshusägare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel