Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Hela havet stormar

Annons

Major Björklund har visat sig vara en dålig kapten på den liberala skutan. Och i politikens osäkra farvatten har han varit en snedseglare.

Han har tappat kompassen och kan inte läsa sjökortet. Dessutom har han varit dålig på att hålla samman besättningen till den enade kraft de bör vara för att föra skutan framåt med framgång.

Därför har kaptenen haft märkbart svårt att manövrera mellan politiska grynnor och skär. I höstas blev det hela havet stormar och Björklund kunde inte hålla rätt kurs, som var planerat före den sista färden. Det slutade med en rejäl smäll där Björklund och en del av besättningen stod på styrbord och hojtade och den andra med kaptenen på babord och skrek om orangea sjömärken, som de inte var överens om på vilken sida de skulle segla.

Det slutade med att skutan rände upp på ett stort, lurigt men välkänt undervattens(s)kär. Skutan sprang läck och nu lämnar besättningen det sjunkande skeppet och först med detta var - mot sjöfolkets lagar - kapten Björklund. "Rädda sig den som kan!" ropar han till den som ännu står kvar villrådiga på däck.

Alf Ronnby

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons