Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Häng med oss i kampen

Ni kanske har sett oss stå på Stortorget på fredagar, ett gäng barn, studenter, vuxna och pensionärer som samlas varje fredag kl 14-16 för att visa vårt engagemang i klimatfrågan.

Vi är en del av rörelsen Fridays For Future som startades av Greta Thunberg, som den 20 augusti 2018 ensam satte sig utanför riksdagshuset i Stockholm, i protest och för att lyfta miljöfrågan inför valet samma höst. Nu har rörelsen spridit sig, och numera strejkar elever och studenter i över 100 länder i alla kontinenter varje fredag. Budskapet är att politikerna ska ta sitt ansvar för att stoppa klimatförändringarna.

Vår facebookgrupp Fridays for future Östersund växer och nu är vi över 400 medlemmar. På vår förra stora klimatdemonstration i september samlades ca 250 personer på Stortorget!

Men vi ska bli fler. Alla är välkomna, alla behövs! Stanna till och prata med oss - ställ frågor, visa ditt stöd eller dela med dig av din oro. Tillsammans är man mindre ensam, och tillsammans kan vi göra skillnad! Och du - nästa riktigt stora demonstration för klimatet är fredag den 29/11, vanlig tid (14-16).

Kom förbi!

Fridays For Future, Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel