Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Håll koll på ditt kort

Antalet kontaktlösa kort ökar drastiskt i Jämtland. Med dessa betalkort kan du betala utan att du behöver slå in någon pinkod. Att bara blippa sitt kort utan att stoppa in det i kortterminalen går fort som bara den och är bekvämt.

Fler och fler butiker tillåter dig att betala utan att kortet behöver stoppas in i maskinen eller att pinkoden behövs, så länge som beloppet är på under 200 kronor. (Det är det som kallas för kontaktlös betalning).

Jag menar att det är ohemult att man inte ska kunna betala parkeringsavgiften med pengar utan vara tvungen att använda kontokort och därmed bli registrerad. Vidare gäller det att vara vaksam. Det gäller skimming. Om du bär ett betalkort i din portmonnä så är det nu möjligt, att du kan bli bestulen på ditt konto utan att du själv vet om det. Det kallas trådlös skimming. Tekniken går fort.Det kanske inte är så dumt med kontanter i alla fall.

Börje Forsberg i Huså

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel