Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Gör som i Berlin – riv muren

Den 9 november är det trettio år sedan Berlinmuren föll. Men på det ockuperade palestinska Västbanken bygger Israel en ny barriär - till stor del en mur dubbelt så hög och tre gånger så lång som Berlinmuren.

En barriär som nästan helt byggs på stulen palestinsk mark, som slingrar sig kors och tvärs genom landskapet, som separerar palestinier från palestinier, skiljer bönder från deras jord och barn från deras skolor.

Som begränsar palestiniernas rörelsefrihet, hindrar sjuka att nå sjukhusen och människor att helt enkelt träffa varandra.

Snart är muren komplett och palestinierna helt inringade. Ett separerat vägsystem gör att illegala bosättare far till och från Israel på moderna motorvägar medan palestinierna hänvisas till gamla, krokiga, dåligt underhållna småvägar. Detta är separation, apartheid, övergrepp, våld, folkfördrivning – något som upprepade gånger fördömts av världssamfundet. Men var finns konsekvenserna? Vad gör man åt det?

Riv muren! Befria Palestina! Bojkotta Israel!

Gunnar Olofsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel