Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Framhastade beslut i Krokom

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Jannike Hilding (M) tog för en tid sedan ett ordförandebeslut om att stänga ned Regnbågens förskola i Krokom. Beslutet togs utan att ärendet varit uppe för diskussion i nämnden.

Vi socialdemokrater tycker denna beslutsprocess är mycket märklig och ett urholkande av demokratin och tilltron till densamma. Vi anser att det hade behövts en dialog med berörda föräldrar, personal och berörda fackförbund innan ett eventuellt beslut.

Ordförandebeslutet togs dessutom nära inpå ett reguljärt nämndsammanträde, varför kunde det inte vänta till nämnden?

Det är inte första gången den senaste tiden som beslutsgången i Barn- och utbildningsnämnden varit alltför snabb och där ordförande tagit ordförandebeslut utan diskussion i nämnden eller att det tagits upp för beslut i nämnden. Vi tycker inte beslutsprocessen har varit transparent och vi tycker inte det är okej att medborgarna och även nämnden som beslutande organ blir sidsteppad på detta sätt.

Vad är det egentligen för mening att ha en nämnd i förlängningen om ordförande ändå tar ordförandebeslut över huvudena på övriga ledamöter?

Jenny Palin (S)

Gruppledare Barn- och utbildningsnämnden Krokoms kommun

Niklas Rhodin (S)

Oppositionsråd Krokoms kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel