Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Förvirrat bland kommunens chefer

Östersunds kommun brister i sitt skydd för anställda och boenden. Som anställd hos kommunen går papperskvarnen varm dagligdags med olika direktiv om hur man ska förhålla sig vid i den coronaverklighet vi alla lever i.

 Men det skiljer det sig och skevar markant med tolkningar hos våra chefer på vad som skall efterlevas vad gäller korrekta utföranden av alla regler.

Vissa arbetsplatser har ställt in alla möten och andra har möten som vanligt, vissa har möten digitalt med datorn som hjälp.  Hos andra rullar personalmöten på som vanligt där personalgrupperna träffas rent fysiskt i allt för trånga lokaler och i samma boenden där vårdarbete ska utföras med uppenbara risker med att få in smitta och sprida den vidare.

Hur man som personal ska kunna efterleva givna direktiv från kommunledningen när olika chefer tycks ha en väldigt brokig och blandad egen bild med andra tolkningar gör att man får ett väldigt förvirrat intryck om vad som egentligen blir fel eller rätt. Det är dags att sätta ned foten och hörsamma att vi alla bör och ska göra rätt i den riskabla situation vi har och inte laborera med vad som kan bli otroligt fel för boenden och dess personal.

Lika viktigt är det inför sommaren då sommarvikarier kommer in på våra alla boenden att man ser till att den personalen inte springer runt på olika avdelningar och rör sig mellan olika boenden. Här behövs det verkligen tänkas till för att kunna leva upp till den tillit alla medborgare rimligt kan förvänta sig få.

Anställd