Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Fortfarande dyr buss för äldre

Under de senaste 2 - 3 åren har pensionärsorganisationerna SPF Seniorerna, PRO och SKPF Pensionärerna arbetat gemensamt för att få fram ett system i Östersund som gör det billigare med bussresor för pensionärer.

Inför budgetarbetet hösten 2017 hade två partier - Liberalerna och Centerpartiet tagit med skrivningar i denna fråga i budgetarbetet. Vid kommunfullmäktige den 23 oktober 2017 togs initiativ från Socialdemokraterna om en gemensam skrivning vilket också blev kommunfullmäktiges beslut:

”Kommunen ska ta fram förslag på hur bussresor för pensionärer kan förbättras och göras mer attraktiva med målet att genomföra åtgärder under 2018.”

Sedan har inget hänt under 2017 och 2018.

SPF Seniorerna har haft kontakt med politiker och förvaltning inom Sundsvalls kommun där det finns ett seniorkort som innebär att pensionärer får betala 100 kronor för ett kort som gäller i 30 dagar!

Det borde ha varit möjligt att studera ”Sundsvallssystemet” och att vidta åtgärder från kommunens sida utifrån kommunfullmäktiges beslut!

 

Per Söderberg

Ordförande SPF Seniorerna Östersund

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel