Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Förfärliga pälsmössor

Det är förfärligt att man sedan ca 15 år ser en hel del mössor med pälsbollar. Bitar av rävar som plågats och dödats bara för att man ska dekorera mössor. Rävuppfödning har upphört i vårt land, men fortfarande dödas årligen ca 650 000 minkar upp för att sluta som kläder.

Nu i september meddelade regeringen att man inte tänker agera för att förbättra minkarnas situation. Det borde vara på tiden att Sverige följer bland annat Storbritanniens goda exempel och förbjuder det.

På fredag, den 29 november är det en internationell protestdag mot pälsindustrin – Fur Free Friday. En dag då man uppmärksammar de varelser som råkar födas med en fin päls och därför riskerar att sluta sina liv som en boll på en mössa, en krage eller en hel kappa. Köp inte en sådan mössa eller andra plagg med päls från djur!

Henrik Scheutz

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel