Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: För många råd i Bräcke

Bräcke väntar, liksom alla andra alla kommuner på hjälp från staten. Men hjälpen kommer inte i den omfattning man vill och förväntat sig, och om den kommer så är det oftast för sent.

Inför nästa år ska alla verksamheter inom koncernen Bräcke kommun spara minst 20 miljoner kronor, och det kommer återigen att skäras ner i kommunal service till oss invånare. Alla tjänstemän och arbetare inom koncernen gör sitt yttersta för att nå målen i budgeten, flera avdelningar går redan på knäna.

Och vad händer då inom politiken?

Jo vi måste höja våra arvoden.

De ska följa riksdagsmannaarvodets höjningar, och de lönerna riskeras väl aldrig att sänkas. Och som vi vet var det länge sedan riksdagsmännen tappade kontakten med verkligheten och hur det är för oss vanliga att leva med skatter och avgifter.

Vi i Jämtlands Väl Bräcke anser att en höjning av arvodena spär på politikerföraktet och skapar politiker som inte inser konsekvenserna av sina beslut. Därför har vi lämnat in en motion om hur vi kan tänka oss arvoden och partistöd.

Jämtlands Väl Bräcke anser att arvodet ska spegla löner i kommunal sektor, där vi gärna ser att det är medianlönen som ligger till grund för arvodena.

Vi anser också att det politiska arbetet är för att skapa de bästa förutsättningarna för Bräcke kommuns invånare och att sätta Bräcke kommun först i alla lägen.

Vi i Jämtlands Väl Bräcke anser inte att vi politiker ska ha så höga arvoden, så att vi kan leva bättre än kommuninvånarna. Vi i Jämtlands Väl Bräcke anser också att det räcker med ett kommunalråd och ett oppositionsråd.

Jämtlands Väl Bräcke

Christer Olsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel