Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Fira en grön påsk

Jag önskar alla i Jämtland en riktigt glad påsk som motvikt till den allmänna coronadepressionen. Genom att byta ut lamm, ägg och andra animalier mot växtbaserade alternativ förebyggs framtida pandemier och djurplågeri.

Björn Olsen, överläkare i infektionssjukdomar, berättar i Aftonbladet 20 mars att ungefär 60 procent av alla smittämnen som drabbar människor kommer från djur. Olsen säger i artikeln: “Om alla hade varit vegetarianer kan vi fundera på hur många pandemier som hade uppstått. Väldigt få antagligen.”

Jag har just läst klart den nya boken “En rapport från ett slakteri” som sakligt skildrar verkligheten på ett svenskt slakteri, ur en veterinärs perspektiv. Boken är en skildring av vardagen bland blod, bölder, urinblåsor och tarmpaket. Läs boken och jag lovar dig att du har ätit din sista köttbit.

Sök “växtbaserad påskmat” och Internet kommer ge dig tusentals underbart goda förslag. Gör påsken till en grön kärlekshögtid som inte sprider virus och lidande.

Jonas Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel