Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Fimpa i Åre

I över hundra år har Philip Morris, världens ledande tobaksbolag, tillverkat cigaretter under en epok som nu går mot sitt slut. Vi har bestämt oss: vi ska fasa ut våra cigaretter helt och hållet. Både lokalt och globalt. Låt Åre stå som det goda exemplet genom att bli Sverige första rökfria kommun! Sätt ett slutdatum för cigarettförsäljning på lokalt nivå!

Trots att hälsoriskerna är välkända, trots omfattande informationskampanjer och trots att det finns allt färre platser där rökning tillåts röker ungefär 1000 vuxna i Åre.

Svenska politiker och myndigheters fokus har hittills varit förbud och restriktioner för att få bort allt nikotin- och tobaksbruk. Vi stödjer den ambitionen. Men det blir fel när rökfria tobaksprodukter hamnar under samma strikta regelverk som cigaretter. I dag är det förbjudet för en tobaksproducent att i sin konsumentinformation säga att en tobaksprodukt är mindre skadlig än en annan. Oavsett vetenskapligt stöd för påståendet. Det försvårar för rökare att veta vilka alternativ som finns och vilka riskerna är med dessa produkter.

Vår uppmaning till kommunens beslutsfattare i hälsofrågor är att öppna ögonen för tobaksvarornas olika hälsorisker och våga sätt ett slutdatum för cigarettförsäljning. Gör det de nationella politikerna inte törs eller klarar av. Gör Åre till den första rökfria kommunen i Sverige!

Richard Wernemar

Sverigechef Philip Morris AB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel