Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Fel signal från kommunalrådet

Det är en fara för demokratin när Bosse Svensson, Centerpartistiskt, kommunalråd i Östersund i ÖP ( 18 maj) säger rakt ut att de 24 rektorer som skrivit ett öppet brev där de oroar sig över skolekonomin, skulle hålla tyst. De här frågorna ska skötas internt, - inte föras i media, säger Bosse Svensson.

Bosse Svensson är f d publicist, väl medveten om det uppdrag massmedia har att granska, spegla och berätta.

Den meddelarfrihet som anställda omfattas av i offentliga organisationer som en kommun, är en garant för att missförhållanden och annat kommer  ut i ljuset. Det är illa  folkvalde Bosse Svensson, anser att den meddelarfriheteten inte ska råda. Den signal Bosse Svensson sänder ut är att kommunanställda inte ska prata med media. Känslan hos de anställda blir självklart oro, och rädsla för represalier om de gör så. Det verkar vara en tyst hand över kommunen vad gäller vem som ska uttala sig. Joel Nordqvist(m) är barn och utbildningsnämndens ordförande, som tydligen inte fick uttala sig om innehållet och larmet från de 24 rektorerna. Istället rundas han, som vore den självklare att ställa ansvarsfrågorna till. Det är Bosse Svensson(c) som sköter intervjuerna. Tyvärr får han inte den självklara och kritiska fråga som hade behövts i ÖP´S artikel:”Varför får inte rektorerna skriva ett öppet brev?”

Det hade varit intressant att få ett svar på. I synnerhet för oroade föräldrar som har barn i skolan.

Medborgare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel