Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Fakta om nattkamerorna

Vården och omsorgen av äldre är av hög kvalitet i Krokoms kommun. Vi har en hög kundnöjdhet och vi har en fantastisk vårdpersonal.

I valdebatten har frågan kring införandet av nattrokameror blivit ett hett debattämne och tyvärr sprids det en del falska rykten som jag vill klargöra.

# Huvudsyftet med nattrokamera är att skapa trygghet och bättre nattsömn för vårdtagaren och minska antalet larm till hemtjänsten.

# Nattrokameror är INTE tänkt att ersätta hemtjänstpersonalen inom nattpatrullen. Nattrokameror ska vara ett komplement, vilket betyder att det både ska finnas personal och digitala hjälpmedel såsom nattrokameror och trygghetslarm.

# Nattrokamera är ALLTID ett frivilligt val för den enskilda vårdtagaren, ALDRIG ett tvång. De försök och utvärderingar som gjorts i kommunen visar att vårdtagaren upplever sig bli mindre störd nattetid då de inte blir väckt av hemtjänsten.

# Nattrokamera ersätter ENDAST tillsynsbesök nattetid från hemtjänsten, inte vård och omsorg.

# Nattrokameror gör INTE så att nattpatrullens hemtjänstpersonal förlorar sina arbeten, all personal behövs idag och i framtiden.

# Nattrokameror används för att skapa trygghet, kvalitet och bättre nattsömn för de äldre och för att avlasta och underlätta för befintlig vårdpersonal.

 

 

Malin Bergman (C)

Kommunstyrelsens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel