Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Experterna hade fel från början

Man läser i tidningen att Sverige har högst dödlighet och undrar hur många fler som måste offra sina liv på grund av dessa som ska föreställa experter.

Statsepidemiolog Tegnell och många fler tänker ju inte. Det ser man ju nu när de har blivit så höga dödsantal och insjuknade. Om Sverige gjort som andra länder så är jag ganska säker på att siffrorna varit annorlunda. Sjukvården tror jag inte heller varit så hårt belastad .

De skulle bland annat stängt gränserna, infört karantän och beordrat skidorter att slå igen direkt. De gjorde helt fel och lät antalet människor som fick samlas vara 500 från början.

De är ju de över 70 som får lida mest. Sitta instängda där dom bor. Alla kanske inte har balkong eller uteplats. Sen har det bara varit uppmaningar åt andra att undvika resor. Uppmaningar lyssnar inte alla på.

De som ignorerar råden tror att det inte är någon fara när de är ute.

Råden har också varit att dom över 70 kan träffa familjen ute, men alla över 70 har ju inte den möjligheten.

Man är ju glad för de som överlever covid 19. Men tänk på alla anhöriga till de som måste sätta livet till. När man ser en pressträff i TV så kommer det bla upp att man ska skydda dom äldre.

Det skulle de ha tänkt på från början när detta elände startade. Hade vi inte haft så bra sjukvård så hade det antagligen varit ännu värre.

Byt ut alla höjdarna mot nya

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel