Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ett hopp för arbetslösa

Härom dagen öppnade Arbetsförmedlingen kontoret i Hammarstrand på nytt för att kunna möta arbetssökande som behöver det, och för att samverka med kommunen och andra aktörer.

Varje dag går över 4 miljoner människor i Sverige till jobbet. Vi behövs alla för att bygga Sverige starkt. För den som behöver hjälp för att komma i arbete ska samhället finnas där. Oavsett bostadsort ska en arbetssökande som behöver stöd för att hitta ett jobb kunna få det.

Den socialdemokratiskt ledda regeringen har varit tydlig med att Arbetsförmedlingen ska säkerställa sin lokala närvaro. Beslutet om kontoret i Hammarstrand visar att myndigheten jobbar konkret efter de riktlinjerna. Det är glädjande.

Förra året var tufft för Arbetsförmedlingen. Att riksdagen beslutade om Moderaternas och Kristdemokraternas budget för 2019 innebar en slakt av medlen till Arbetsförmedlingen och arbetsmarknadspolitiken.

Det medförde att myndigheten varslade 4 500 medarbetare och avvecklade 132 lokala kontor.  Nu är det en ny budget som gäller och i december 2019 gav regeringen Arbetsförmedlingen i uppdrag att säkerställa en lokal närvaro på samtliga orter där myndigheten under 2019 beslutade att lägga ner kontor.

Nu får fler kontor fast personal, och fler liknande besked kan komma under 2020. När fler människor kommer i arbete skapar vi ett starkare och tryggare samhälle. Arbetsmarknadspolitiken ska erbjuda stöd för att människor ska komma i arbete i hela Sverige.

Anna-Caren Sätherberg (S)

Riksdagsledamot

Jonas Andersson (S)

Oppositionsråd Ragunda

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel