Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: En dag att minnas hjältarna

I morgon den 28 april är det internationella Workers' Memorial Day. Det är en dag för att minnas och hedra alla de arbetare som dött på jobbet.

2019 dog 46 personer på sina arbeten. 46 som gick på jobbet och aldrig mer kom hem. 46 som aldrig mer får läsa godnattsaga för sina barn, bråka med sina tonåringar om vilken tid dom ska vara hemma, inte får vara jultomte för barnbarnen, fira högtider och födelsedagar.

Alla 46 lämnade ett stort tomrum i sina familjer, bland vänner och arbetskamrater. De flesta arbetade inom bygg, väg och transport. De som inte syns i statistiken är välfärdsarbetarna. All vårdspersonal som stressar med ett leende mellan sina patienter, brukare, ärenden och som dör av hjärtinfarkter som inte räknas in. Nu har vi ett nytt hot mot välfärdsarbetarna. Covid-19!

Välfärdsarbetarna vårdar och sköter om alla, från minsta pyre till de allra äldsta och sköraste. Dom som arbetar helt utan eller med undermåligt skyddsmaterial hos de som är smittade av covid-19.

Våra duktiga undersköterskor, skötare, boendehandledare, vårdbiträden, sjuksköterskor, läkare och all annan personal som arbetar nära personer som är smittade, arbetar med livet som insats. Kommer dom synas i nästa års statistik eller kommer det inte gå att bevisa att det är genom sitt jobb de blivit smittade?

Cathrine Strand

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel