Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Elever vill ha köket i Backe kvar

Kommunen har tänkt att stänga köket i Backe som förser oss i Fjällsjöskolan med lunch..

Skollunchen är viktig för att vi elever ska orka med en hel skoldag och många har en specialkost som det är viktigt att de som behöver får tillgång till utan förseningar.

I vår klass har vi uppmärksammat och studerat det klimatarbete som som många ungdomar visat under fredagarna med Friday For Future. Även i vår kommun strejkas det för klimatet på fredagarna. Vi är övertygade att bilåkande och andra transporter med ej förnybara energikällor påskyndar uppvärmningen av jorden genom ett ökande koldioxidutsläpp.

Den 29 november, i samband med FN:s klimatkonferens i Spanien, kommer många att demonstrera världen över för klimatet. Så kommer även många att göra i Strömsund.

I ett sådant läge där utsläppen ökar och jorden fortsätter att värmas upp så tänker Strömsunds kommun öka på utsläppen genom att transportera maten från Hoting till Backe och köra flera gånger per dag. Hur är det möjligt, hur kan man göra så.

Tänk på klimatet och servera skolungdomarna näringsriktig och lokalt producerad mat.

Klass 7 Fjällsjöskolan, Backe

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel