Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det militära försvaret måste byggas långsiktigt

Svar till fredsaktivist: Kanske fredsaktivisten skulle ta av sig nattmössan och läsa på lite om rysk militär aggression de sista tolv åren. Då har de ”icke stridslystna ryssarna” angripit sina grannar Georgien och Ukraina, ockuperat Krim och gjort halvön till en del av Ryssland. Sedan dess för man dessutom ett lågintensivt krig i östra Ukraina, för att stödja en rysk minoritet, som vill bryta sig loss från Ukraina.

"Fredsaktivist" hoppas på att Ryssland inte vill angripa Sverige och det är väl det som styr alla fredsaktivister ”att de hoppas på att det inte ska ske någon militär aggression”. "Fredsaktivist" (som heller inte törs stå för sina åsikter med namn), kanske skulle studera lite litteratur om hur den norska befolkningen hade det under den tyska ockupationen. I alla fall blev lärdomen att snarast bli medlem i NATO efter krigsslutet.

Sveriges militära försvar ska inte bygga på naiva förhoppningar utan på vår säkerhetspolitiska omvärld. Då duger det inte att bygga upp ett försvar, när hotet står för dörren. Vårt förvar måste ha en långsiktig inriktning och innebära respekt i omvärlden.

Sten Bredberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel