Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det handlar om Åres barn

Varför vill Åres politiska majoritet med Centerpartiet och Västjämtlands Väl i spetsen sänka ambitionsnivån för kvalitén på kommunens förskolor?

För att spara en halv miljon kronor 2020 är Åres politiska majoritet beredd att halvera ambitionsnivån för lärartätheten på våra förskolor. Från dagens mål om två förskollärare per avdelning till endast en utbildad förskollärare per avdelning.

Detta samtidigt som vi vet att just skickliga förskollärare är avgörande för det pedagogiska utvecklingsarbetet. Våra barns utbildningsresa börjar i förskolan och det är av största vikt att de redan där får ta del av en god verksamhet. Förskolans uppdrag består idag av undervisning, lek, lärande och omsorg. För att lyckas med detta krävs det utbildade förskollärare.

Förutom att direkt verka hämmande på kvalitén kommer ett förverkligande av det här beslutet skapa en än mer svår situation för att rekrytera förskollärare till kommunen. Vi ser en tydlig risk för en ökad arbetsbelastning för övriga förskollärare och även en ökad utsatthet för våra mindre förskoleenheter.

Vi önskar att den politiska ledningen skyndsamt lägger det här förslaget på sophögen och börjar arbeta med skolutveckling istället.

Socialdemokraterna i Åre kommun

Andreas Sihvonen, Anna Linde

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel