Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det förväntar vi oss av det nya kommunalrådet

Vi i Centerns ungdomsförbund (CUF) vill rikta ett varmt grattis till dig Karin nu när Krokomskretsen nominerat dig till kommunstyrelseordförande. Det är ett uppdrag som bygger på förtroende, samspel med andra och framförallt möjligheten att påverka.

Efter den senaste tidens väldigt stormiga situation för er Centerkrets, där två modiga och beundransvärda politiker tvingades avgå på grund av interna problem, kräver vi en förändring. Du som kommunalråd kommer att ha det yttersta ansvaret för det och därför presenterar vi en kravlista.

Vi förväntar oss att du:

# Motverkar en internkultur där mobbning och härskartekniker förekommer.

Ingen ska behöva känna sig utstött, ensam eller tvingas lämna sina uppdrag på grund av att gruppens arbetsklimat är destruktivt. Det rimmar även illa med Centerpartiets värdegrund som utgår från alla människors lika rätt och värde.

# Inte förminskar problem när de uppstår eller när de kommer till din kännedom.

När någon påtalar ett problem med syfte att lösa situationen, behöver omgivningen bemöta det med respekt och saklighet. Det är problemet som ska kritiseras, inte att någon påtalar att problemet existerar. Genom att istället fokusera på att lösa orsaken till konflikten, gynnas alla parter.

# Aktivt bedriver frågor kopplat till HBTQ+ -personers rättigheter i kommunen.

När kretsen kritiseras för att inte arbeta med dessa frågor är det ett svek mot alla de som drabbas av samhällets heteronormativitet. Centerpartiet och CUF är liberaler som alltid sätter individen före systemet, oavsett vem hen är eller hur personen definierar sig själv.

# Genomför ovanstående punkter, även om det innebär att ni måste gå i opposition.

För att kunna bedriva en modern och offensiv centeragenda krävs det en fungerande arbetsgrupp. Klarar ni inte av att kombinera makten med det interna arbetet, bör ni överväga att gå i opposition. Makt får aldrig vara ett ändamål i sig eftersom innehållet, tillvägagångssättet och resultatet alltid är viktigare.

CUF Jämtland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel