Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det finns bara ett sätt

Migrationsverkets rättschef Fredrik Beijer skriver i Aftonbladet den 16 juli om de ensamkommande från Afghanistan: ”Men att de farit illa är vi ense om.” Han erkänner alltså att de farit illa. Dessutom fortsätter de att fara illa.

Med stora svårigheter och med livet som insats tog de sig hit. De har levt här i 4-5 år, utbildat sig och nu är många av dem redo att börja arbeta. De har hela tiden svävat i ovisshet om vad som kommer att hända med dem. De har sett kompisar försvinna, till Afghanistan, något annat europeiskt land eller under jorden i Sverige någonstans. Trots det har de alltså fullföljt en utbildning.

Ja, Fredrik Beijer, de har farit illa och fortsätter att fara illa. Men du och regeringen vill utvisa dem till Afghanistan, ett land som för varje dag blir allt farligare. Det finns bara ett sätt att se till att de inte far illa mer: Utvisa ingen till Afghanistan!

Sigbritt Herbert

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel