Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det är inte över - håll avstånden

Det är inte över!

Att så väldigt många inte förstår orden "Håll avstånd" och inte heller begriper orsaken till det. Att som jag försöka följa den strategin innebär ignorans, hånflin och mothugg från andra personer som rör sig ute, värst är de medelålders och 70 plus.

På trottoarer går det två och tre i bredd, vid entréer och rulltrappor tycks det vara mötesplats för alla äldre och dess bekanta. I kassakön på mataffärer är det de som trampar en i hälarna och försöker gå före.

Häromdagen stod att läsa att Jamtli öppnar i juli där det mesta ska vara som vanligt. Jag har under vintern och våren varit där med mina barn och barnbarn - det är ett stort område med många olika aktivitetsplatser och vi antog att det skulle fungera att ses där. Tyvärr - inte ens där kan ni respektera avstånd och invänta er tur, föräldrar tränger sig fram med sina barn, "där kan du leka du också"! Det finns gott om arroganta egoister och den inställningen för man gladeligen vidare till sina barn.

För er som tycker att ni står över denna pandemi eller inte begriper vad det är - gå in och ta del av rapporteringen på regionens hemsida - ganska enkel att begripa för alla! Det är inte över, fortfarande smittas och avlider människor. Och nu läggs pengar på "mötesplatser" i centrum: "sitta och sticka"?, fotbollsspel, coronasäkra sittplatser (för att stolar står bredvid varandra??) - allt för att människor ska samlas i grupper igen. Det blir till att hålla sig från centrum hela sommaren.

Albertina

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel