Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Desperat skattehöjning av S

Annons

Replik på debattartikel från Socialdemokraterna 7 januari. Socialdemokraterna har prioriterat massinvandring framför en trygg och rättvis välfärd. Massinvandring framför en värdig äldrevård och massinvandring framför våra barns skolgång.

De har sedan sopat problemen under mattan och gömmer sig bakom påståendet att välfärden haltar på grund av stora barnkullar och en åldrande befolkning.

Socialdemokraterna tycks inte klara av att se sanningen i vitögat. Det borde vara alldeles uppenbart att välfärden krackelerar därför att regeringen stjälpt över hela ansvaret för deras orimliga migrationspolitik på kommunerna. Socialdemokraterna tycks inte heller förstå sitt eget logiska felslut – att migration och integration kostar enorma summor pengar. Pengar som kommunerna i dagsläget inte har.

I vanlig ordning tror de att skattehöjningar löser alla problem. Man kramar ur slantar ur folket varhelst man kommer åt. Senast i raden av alla nya påfund så tvångsbeskattar man vedhögar vid vägkanten.

Man kan nästan ta på desperationen som Socialdemokraterna visar prov på i sin artikel. Fullkomligt ovilliga, eller oförmögna, att se sin egen roll i den krisartade situation som den svenska välfärden och de svenska kommunerna befinner sig i.

Socialdemokraterna har gjort alldeles för lite och de agerar alldeles för sent för att rädda situationen. Vi har under hela det förra decenniet varnat för utvecklingen och vi adresserar problemet med storskaliga budgetsatsningar på Sveriges alla kommuner. Men inte heller detta räcker, vi måste nå ett nettominus vad gäller invandringen till Sverige om vi ska kunna lösa de problem som välfärden står inför. Det är så vi tryggar välfärden på riktigt.

Oscar Sjöstedt (SD)

Ekonomisk-politisk talesperson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel