Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Demonstrera med oss på fredag

Världens och Östersunds unga söker de vuxnas stöd på fredag.

Att klimatfrågan djupt engagerar många unga, är något som verkligen nått oss vuxna. Med all rätt pekar de på oss som synnerligen medansvariga till de stigande temperaturerna, till extremväder mm. Rörelsen Fridays for Future har växt imponerande snabbt över hela vår jord och nu på fredag den 27 september har de unga bett om de vuxnas stöd i den dagens klimatmanifestation. På Stortorget i Östersund är det utlyst manifestation mellan klockan 14.00 – 16.00.

Länsstyrelsen och Regionen har, tillsammans med kommuner, näringsliv och civilsamhället, processat fram en ny Energi- och klimatstrategi. Att genomföra det som står skrivet där är inte en uppgift bara för de myndigheter. Det är en uppgift för oss alla i samhället. Manifestationerna – eller klimatstrejkerna som de också kallas – är en uppmaning till oss alla att nu lägga in några extra växlar i klimatarbetet.

Naturskyddsföreningen i Jämtland Härjedalen uppmanar vuxna att bejaka de ungas vädjan om stöd.

Styrelsen för Naturskyddsföreningen Jämtland-Härjedalen

genom ordförande Katja Kristoffersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel