Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Därför töms lådan tidigt

Per Söderberg (C) undrar i LT 21 september varför postlådan töms så tidigt.

Det stämmer att många gula postlådor fick nya tömningstider den 1 juli i år. Förändringen var landsomfattande och är en anpassning till en verklighet som redan är här; allt färre svenskar postar i dag fysiska brev. Med få brev i lådorna är det inte hållbart att köra extra rundor för att tömma dem, och därför justeras tiderna så att brevbärarna kan ta med breven på sin ordinarie utdelningsrunda.

För Östersunds del innebär det att brevlådorna vid PostNords företagscenter på stadsdel norr och terminalen i Torvalla har sista inlämningstid klockan 17:00. Vid ombuden Ica Traktören på Kyrkgatan och Coop Forum i Lillänge töms lådorna klockan 16:00. Det finns också ett antal andra lådor som töms klockan 16:00, till exempel vid järnvägsstationen, vid Ica Maxi, utanför Mittpunkten/Stadium och på Frösön vid Coop på Trädgårdsvägen 2. Hur många brev som läggs i lådorna och placeringen av dem styr när de töms.

Hans Bergander

Distributionsområdeschef PostNord

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel