Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Därför ska Rigmors böter rivas

Jag blir minst sagt bekymrad när jag läser LT: s artikel om Aimo Parks parkeringsbot mot Rigmor Söderberg. Östersunds kommun är till för medborgarna och inte tvärtom, det gäller även Östersundshem. Det duger inte för Östersundshem att skylla på Aimo Park.

Östersundshem ska se till att de boende har ett positivt och bra boende och då behandla sina hyresgäster inte bara på ett juridiskt bra sätt utan även moraliskt och mänskligt. Det betyder att Östersundshems styrelse omedelbart borde ha satt ner foten (eller fötterna) rörande Rigmor och sett till att Aimo Park rivit boten.

Har Aimo Park rätt att sätta en bot eller kontrollavgift som det egentligen är fråga om? Det är minst sagt tveksamt om Aimo Park har den rätten enligt den aktuella lagen om kontrollavgift. Här handlar det om ett utrymme som Rigmor hyr. Om hon använder det i strid med hyresavtalet så skulle det kunna vara fråga om avtalsbrott, vilket man inte kan ta ut kontrollavgift för. Frågan är alltså om Aimo Parks krav inte är lagvidrigt vilket i så fall är sanktionerat av Östersundshem och dess styrelse.

Mats El Kott

Läs mer: Aimo Park står fast vid p-boten – viker sig inte för Rigmors begäran: "Det är så fånigt"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel