Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Därför måste skatten höjas

Städa trappan uppifrån först, spara på chefer och administration, behövs skatten höjas så är det ett bra beslut...

Den politiska ledningen har nu under sina åtta månader i styret arbetat frenetisk att ta fram åtgärder för att få regionen på rätt köl, även under semestertiderna. Vi har gått igenom förslag som ska göra regionen mer effektiv, hitta nya alternativ och med patienten i fokus. Vårt underlag har varit utredningar, förslag från chefer och medarbetare ute i verksamheten och utifrån egna politiska observationer.

Ett konstaterande är att de åtgärder som tagits fram räcker inte att lösa regionens ekonomiska misär, varför en skattehöjning blev nödvändigt. Skattehöjningen ger ca 137 miljoner kronor och regionen har ett minus på ca 214 miljoner kronor per år, förutom ett totalt minus på nästan 1.3 miljarder kronor.

Regeringen lyfter att ett kostnadsutjämningsutjämningssystem ska sättas i land. BRA, för det behövs, regionens sjukvård är underfinansierat. Men ett beslut är inte taget än. Den politiska ledningen i regionen kan inte sitta och vänta på ifall att det blir ett beslut. Om det blir ett beslut som gynnar regionen ska det naturligtvis hanteras och budgeten ses över igen.

Regioninvånare, vi i den politiska ledningen kommer även fortsättningsvis att arbeta för att erbjuda en bra vård och en region i utveckling.

Mats Gärd (C), Elise Ryder Wikén (M), Lars-Erik Olofsson (KD), Lennart Ledin (L), Karin Thomasson (Mp)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel