Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Därför är elbilar fel

I medierapporteringen framgår att Kina har problem med grundvattnet m.m. i de områden där man bryter jordartsmetaller för tillverkning av bilbatterier. Grundvattnet är ett av mänsklighetens viktigaste livsmedel och det får inte förstöras.

Rapporteringen visar på vilken enorm miljökatastrof som blir resultatet av politikers felsatsning på batteridrivna elfordon, det kommer snart fler rapporter - var så säkra.

I många andra länder (ofta fattiga länder) bedrivs en hänsynslös gruvdrift på jordartsmetaller såsom Litium & Kobolt. Dessa jordartsmetaller ska sedan transporteras med oljedrivna båtar över hela världen, bland annat till Sverige.

Man löser inte miljö- och klimatkrisen genom att öppna massor med gruvor där man dränerar jordytan på dess resurser, snart börjar man väl öppna nya gruvor i Sverige också!

Hur svårt kan det vara att förstå att det är energin i luften (solens instrålning till jorden) man ska ta tillvara på, det är här man ska lägga pengarna för forskning och utveckling.

Man ska satsa på utveckling av solpaneler, vindkraft och vätgas (vätgasen är till för att lagra energi och användas som bränsle). Man ska också bli duktigare på att ta hand om sopor och avfall. Av sopor och avfall kan man göra värme, el och vätgas, detta är energi som vi behöver i vårt välfärdssamhälle.

Tekniker finns redan idag för dessa miljö- och klimatsmarta system, det är bara att börja använda och utveckla de till framtidens energibas.

Det talas om bensinupproret, jag tycker det är dags att starta ett uppror där vi kräver att få in vätgasen som ett huvudalternativt fordonsbränsle, varför inte döpa det till ”Rent fordonsbränsle till alla”.

Bror Larsson

Elkraftingenjören

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel