Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Därför är 16 000 Krokomsbor orealistiskt

Vi kan alla läsa och höra stoltheten bland de styrande och den röda oppositionen i Krokom över hur bra de gått för de nyanlända som kommit till kommunen. Man slår sig för bröstet och säger att de går så bra för dem och att många av de nyanlända har fått ett arbete.

När vi sverigedemokrater däremot ställt frågan i fullmäktige hur det verkligen går så låter de betydligt svalare. Visst, många av flyktingarna har fått arbete men enbart ett fåtal har fått ett utan lönebidrag till arbetsgivaren och vi sverigedemokrater har svårare än de styrande och de röda att se det som att kommunen lyckats bra med de nyanlända.

Vi har också kunnat se i media hur framförallt moderaterna i Krokoms kommun vill få Migrationsverket att fortsätta sin verksamhet i kommunen och vi har även förstått att man från de styrande vill se ett ökat antal flyktingar till kommunen igen vilket vi sverigedemokrater ser som en direkt kommunfientlig politik.

De styrande kommer försöka få överta flyktingar från Östersunds kommun som fått ett större antal tilldelat sig,

Vi sverigedemokrater är emot.

Många planer är också i farten om att det måste byggas nya bostäder i Krokoms kommun, men vi sverigedemokrater ser sedan några år tillbaka inte behovet då befolkningsutvecklingen kommer att vända neråt igen och redan har gjort det.

Den glädjekalkyl kommunen haft angående befolkningsutvecklingen har hela tiden byggt på flyktingmottagande för att målet om 16 000 invånare till 2030 ska kunna bli verklighet.

Enligt oss Sverigedemokrater är ett invånarantal på 16 000 orealistiskt om det ska bygga på flyktingmottagande.

Ronny Karlsson SD Krokom

Jan Engdlund, Clas Sundberg, Marcus Danielsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel